Mitä on soodapuhallus?

Soodapuhallus on hienovarainen ja tehokas pintakäsittelymenetelmä, jonka avulla puhdistettavasta kappaleesta voidaan poistaa mm. likaa, rasvaa, maalia sekä vanhoja suojauspinnoitteita itse kappaleen pintaa vahingoittamatta.

Puhallus suoritetaan työhön erityisesti suunnitellulla painepuhalluslaitteistolla. Puhallusaineena käytetään natriumvetykarbonaattia (NaHCoз) eli ruokasoodaa (E 500). Soodapuhallustyö voidaan suorittaa joko kuivana tai märkänä.

Miten se toimii?

Pintakäsittelymenetelmänä soodapuhallus poikkeaa perinteisistä, hiovista puhallusmenetelmistä. Painepuhalletun soodajauheen rakenne hajoaa osuessaan puhdistettavaan pintaan. Hajotessaan rakeiden synnyttämä energia irrottaa kappaleesta halutut epäpuhtaudet. Tämä mahdollistaa menetelmän käytön myös sellaisissa kohteissa, joissa periteinen, pintaa kuluttava hiominen ei tule kysymykseen.

Esimerkiksi alumiini, ruostumaton teräs, tiili, kivi, lasi, lasikuitu, puu ja muovit soveltuvat hyvin soodapuhalluskohteiksi. Samoin erillaiset tarkkuutta vaativat komponentit kuten moottorien ja vaihteistojen osat, laakerit, tiivisteet ja hydrauliset sylinterit voidaan käsitellä soodapuhaltamalla. Soodapuhallus ei myöskään kuumenna puhallettavaa pintaa, joten se sopii hyvin metallien puhdistamiseen ilman lämmön aiheuttamia muutoksia.

Soodapuhallus on turvallinen

Soodajauhe ei pala ja sitä voidaan turvallisesti käyttää puhdistustöihin myös liuotinteollisuudessa, mihin monet muut menetelmät eivät sovellu. Jauhe on myös myrkytöntä ja soveltuu erinomaisesti elintarviketeollisuudenkin käyttöön, esimerkiksi ruuanvalmistusastioiden puhdistamiseen.

Soodapuhallus on ympäristö­ystävällinen

Soodan käyttö on selkeä vaihtoehto periteisille pintakäsittelymenetelmille. Se on ympäristöystävällinen, hienovarainen, veteen liukeneva ja turvallinen luonnontuote. Se on myös useissa tapauksissa muita menetelmiä tehokkaampi vaihtoehto pintojen puhdistukseen.

Ota yhteyttä

Kysy lisää soodapuhalluksesta tai pyydä tarjous pintojen puhdistuksesta:

0400 524 436

soodapuhallus(a)soodapuhallus.fi

Soita: 0400-524 436