Hirsiseinän maalaus ja puhdistus


Hirsiseinän puhdistus ennen maalausta

Ennen hirsimökin maalausta on seinäpinnat puhdistettava huolellisesti ja vanha maali poistettava.

Koska hirsipinta on luonnostaan monimuotoinen, on esimerkiksi hilseilleen maalin poistaminen perinteisin menetelmin varsin työläs ja hikinen projekti, sillä se edellyttää mm. hiomista sekä usein myrkyllisten maalinpoistoaineiden käyttöä.

Hirsiseinän puhdistus ja hilseilleen maalin poisto on nykyään helpoin tehdä soodapuhaltamalla.

Hirsimökin maalinpoisto soodapuhaltamalla
Kyllä lähtee!

Soodapuhallus on ympäristöä kuormittamaton ja hirsi­seinille hellä­varainen vaihto­ehto, ja se onkin kasvat­tanut suosio­taan vuosi vuodelta vanhojen hirsi­mökkien puhdistus­menetel­mänä.

Sooda­puhaltamalla hirsi­mökki saadaan puhdis­tettua puu­pintaa vahingoit­tamatta, ja mikä parasta, isokin hirsi­mökki saadaan puhdis­tettua parhaim­mil­laan jopa päivässä.

Soodapuhalluksen jälkeen hirsimökin seinät ovat valmiit maalattaviksi.

Soodapuhallus on ympäristöystävällinen ja vaivaton valinta

Millä maalata hirsimökki?

Valitsitpa pintakäsittelyaineeksi sitten modernin puunsuojan kuten Tikkurilan Valtti Colorin tai perinteisemmän tervapohjaisen maalin, on hirsipinta soodapuhalluksen jälkeen maalausvalmis.

Yleisohjeena suosittelemme hirren pintakäsittelyyn ainetta, joka ei muodosta täysin läpäisemätöntä kalvoa, vaan antaa puun hengittää säävaihteluiden mukaan.

Hirsiseinän ulkomaalaus

Hirsiseinän ulkomaalauksen kestävyyttä, varsinkin vaativissa olosuhteissa, voidaan parantaa valitsemalla maali, puunsuoja tai pohjustusaine, johon on sekoitettu hieman homeenestoainetta.

Oikean pintakäsittelyaineen valinnassa suosittelemme kääntymään maalikauppiaasi puoleen. Myös me annamme miellämme vinkkejä, jos kaipaat apua etukäteisvalmisteluissa.

HUOM! Menetelmä soveltuu myös sisäseinien puhdistukseen

Esimerkiksi pinkopahvien poiston jälkeen hirsipinnat paljastuvat usein kirjaviksi, jolloin soodapuhaltamalla pinta saadaan tasaväriseksi. Tämän jälkeen hirsiseinä voidaan kasitellä esimerkiksi sävytettävällä kuultosuojalla.

Suunnitteletko hirsimökin maalausta?

Suomen Soodapuhallus Oy puhdistaa hirsimökkejä vuosikymmenen kokemuksella.

Kun haluat ympäristöä ja hirsimökkiäsi kunnioittavat pohjatyöt, ota yhteyttä ja pyydä tarjous soodapuhalluksesta, niin varataan aika puhdistukselle!

Soita: 0400 524 436

soodapuhallus(a)soodapuhallus.fi

Soita: 0400-524 436